Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hörcsög

A hörcsög gondozása

Bár a hörcsögök kézbevétele viszonylag egyszerű, időbe telik, míg kézhez szoktatjuk kedvencünket, főleg ha új jövevényről van szó. Mindaddig törekedjünk a tenyerünkbe venni az állatkát ahelyett, hogy másképp emelnénk föl, vagy lefognánk, mert a hörcsög, ha fenyegetve érzi magát, gyakran harap. A kézből felajánlott finomságok megkönnyítik az új kedvenccel való barátkozást.

Kis szökevények

 Az összes kis termetű hobbiállat közül a szökött hörcsögök kézre kerítése a legnehezebb feladat. A futóegerektől eltérően, a ketrecből kiszökött hörcsög első dolga, hogy eltűnjön szem elől. Mivel ez általában éjszaka történik, mire fény derül a szökésre, már a ház legtávolabbi részébe is eljuthat. Ezért sokkal biztonságosabb, ha a hörcsögöt olyan szobában tartjuk, melynek ajtaját éjszakára be lehet zárni. Ha már megtörtént a szerencsétlenség, először is a fiókokat és a szekrények mögötti részeket kutassuk át, mivel valószínű, hogy a szökevény valami hasonló zugban tér nappali nyugovóra. Ügyeljünk azonban a bútorok mozgatásakor. Ha az alapos keresés ellenére sem lelünk rá, sötétedéskor beálló csendben füleljünk a neszezésére, amely elárulja hollétét.

 

A szökött hörcsög elfogására épített csapda. Amikor az állatka megpróbálja megszerezni a táplálékot, a léccel együtt a vödörbe fog billeni. Ekkor megfoghatjuk.


 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 25806
Hónap: 409
Nap: 19